Creamy Sweet Potato Pasta with Pancetta - Health Geni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

Friday, 8 March 2019

Creamy Sweet Potato Pasta with Pancetta




A veggie pasta recipe that is incredibly flavorful. The savory and sweet flavors of pancetta and leek and classic cauliflower sauce compliments sweet potato greatly.
Yield: 4 servings
Preparation Time: 15 minutes
Cooking Time: 21 minutes
Ingredients:
  •  
  • For Creamy Sauce:
  • 4-5 cups cauliflower florets
  • 1 small shallot, minced
  • 1 large garlic herb, chopped
  • Pinch of red pepper flakes, crushed
  • 1 cup chicken broth
  • 1 tablespoon nutritional yeast
  • Sat, to taste
  • For Pancetta:
  • 8 pancetta slices, cubed
  • For Sweet Potato Pasta:
  • 1 tablespoon extra-virgin olive oil
  • 3 medium sweet potato, peeled and spiralized with blade C
  • 3 cups leeks, chopped
  • Salt and freshly ground black pepper, to taste
  • 1 tablespoon fresh parsley, chopped
  •  
    Directions:
    1. In a pan of salted boiling water, add broccoli florets and cook for around 7-8 minutes. Drain well.
    2. Meanwhile in heat a large nonstick skillet on medium heat.
    3. Add pancetta slices and cook approximately 5-7 minutes.
    4. Transfer pancetta into a bowl.
    5. In the identical skillet, add shallot, garlic and red pepper flakes and sauté for around 2 minutes.
    6. Transfer the shallot mixture into a higher speed blender.
    7. Add cauliflower and remaining sauce ingredients and pulse till smooth and creamy.
    8. In the identical skillet, heat extra virgin olive oil on medium heat.
    9. Add sweet potato and leeks and cook, tossing occasionally for approximately 8-10 minutes.
    10. Stir in sauce and cook for about 1 minute.
    11. Serve this creamy pasta with all the topping of pancetta and parsley.
       Nutritional Information:
      Calories: 412, Fat: 22g, Carbohydrates: 40g, Protein: 16g, Fiber: 10g

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot