Beef with Asparagus & Bell Pepper - Health Geni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

Friday, 16 November 2018

Beef with Asparagus & Bell Pepper


A truly outstanding stir fry recipe for lunchtime. Fresh asparagus and bell pepper shines nicely with beef on this speedy stir-fry.
Yield: 4-5 servings
Preparation Time: fifteen minutes
Cooking Time: 13 minutes
Ingredients:
  •  
  • 4 garlic cloves, minced
  • 3 tablespoons coconut aminos
  • 1/8 teaspoon red pepper flakes, crushed
  • 1/8 teaspoon ground ginger
  • Freshly ground black pepper, to taste
  • 1 bunch asparagus, trimmed and halved
  • 2 tablespoons olive oil, divided
  • 1-pound flank steak, trimmed and sliced thinly
  • 1 red bell pepper, seeded and sliced
  • 3 tablespoons water
  • 2 teaspoons arrowroot powder
  •  
    Directions:
    1. In a bowl, mix together garlic, coconut aminos, red pepper flakes, crushed, ground ginger and black pepper. Keep aside.
    2. In a pan of boiling water, cook asparagus for about 2 minutes.
    3. Drain and rinse under cold water.
    4. In a substantial skillet, heat 1 tablespoon of oil on medium-high heat.
    5. Add beef and stir fry for around 3-4 minutes.
    6. With a slotted spoon, transfer the beef in a bowl.
    7. In a similar skillet, heat remaining oil on medium heat.
    8. Add asparagus and bell pepper and stir fry for approximately 2-3 minutes.
    9. Meanwhile in the bowl, mix together water and arrowroot powder.
    10. Stir in beef, garlic mixture and arrowroot mixture and cook for around 3-4 minutes or till desired thickness.
    Nutritional Information per Serving:
    Calories: 399, Fat: 17g, Carbohydrates: 27g, Fiber: 8g, Protein: 35g

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot