Spiced Ground Beef - Health Geni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

Tuesday, 4 December 2018

Spiced Ground Beef


One of the easiest ways to prepare spicy beef in a very delicious meal. combination of spices and coconut milk adds a creamy deliciousness in beef.
Yield: 5 servings
Preparation Time: 10 min
Cooking Time: 22 minutes
Ingredients:
  •  

  • 2 tablespoons coconut oil
  • 2 whole cloves
  • 2 whole cardamoms
  • 1 (2-inch) piece cinnamon stick
  • 2 bay leaves
  • 1 teaspoon cumin seeds
  • 2 onions, chopped
  • Salt, to taste
  • ½ tablespoon garlic paste
  • ½ tablespoon fresh ginger paste
  • 1-pound lean ground beef
  •  teaspoons fennel seeds powder
  • 1 teaspoon ground cumin
  •  teaspoons red chili powder
  • 1/8 teaspoon ground turmeric
  • Freshly ground black pepper, to taste
  • 1 cup coconut milk
  • ¼ cup water
  • ¼ cup fresh cilantro, chopped 
    Directions:
    1. In a sizable pan, heat oil on medium heat.
    2. Add cloves, cardamoms, cinnamon stick, bay leaves and cumin seeds and sauté for about 20-a few seconds.
    3. Add onion and 2 pinches of salt and sauté for about 3-4 minutes.
    4. Add garlic-ginger paste and sauté for about 2 minutes.
    5. Add beef and cook for about 4-5 minutes, entering pieces using the spoon.
    6. Cover and cook approximately 5 minutes.
    7. Stir in spices and cook, stirring for approximately 2-2½ minutes.
    8. Stir in coconut milk and water and cook for about 7-8 minutes.
    9. Season with salt and take away from heat.
    10. Serve hot using the garnishing of cilantro.
    Nutritional Information per Serving:
    Calories: 444, Fat: 15g, Carbohydrates: 29g, Fiber: 11g,Protein: 39g

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot